Україна заявляє про надходження «великої партії» ракет класу «повітря-повітря»

Для авіації Повітряних сил Збройних сил України надійшла «велика партія» ракет класу «повітря-повітря» від західних партнерів. Про це повідомляє 27 лютого Командування Повітряних сил.

«Вони – уже під крилами наших винищувачів. Дякуємо союзникам антипутінської коаліції за потужну підтримку українського війська», – йдеться у повідомленні.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Зеленський: поговорив із західними лідерами, починаємо створення антипутінської коаліції

Напередодні Генеральний штаб ЗСУ повідомив, що НАТО посилює підтримку України: 13 країн «надіслали або схвалюють військову допомогу, таку як гармати, боєприпаси та ракети, включно із засобами протиповітряної оборони та протитанкового обладнання».

При цьому Італія готує фінансову підтримку, Іспанія – гуманітарну, а Туреччина поглиблює оборонні зв’язки з партнерами в Україні, додали у командуванні.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Німеччина підтримала відключення Росії від SWIFT. Тепер всі країни ЄС «за»

В Україні введено воєнний стан після нового вторгнення Росії. О 5-й ранку 24 лютого президент Росії Володимир Путін заявив про початок спецоперації на Донбасі після звернення про військову допомогу з боку угруповань «ДНР»/«ЛНР», які він перед тим «визнав».

Президент Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію. Країни Заходу почали застосовувати нові санкції проти Росії через її напад на Україну.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Представників України на переговорах з Росією у Гомелі не буде – речник президента

Попри пряме вторгнення, Кремль заперечує наміри окупації України. У Міністерстві оборони Росії також заперечують дані української сторони про збиті російські літаки, розбомблену бронетехніку, загибель російських військових і заявляють, що не обстрілюють українські міста.

24 лютого Кремль повторив попередню заяву Путіна про те, що метою вторгнення є «демілітаризація і денацифікація України».

Тим часом Україна офіційно направила позов проти Росії до Міжнародного суду ООН у Гаазі, щоб «притягнути Росію до відповідальності за спотворення поняття геноциду для виправдання агресії».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: СБУ оприлюднила «секретні документи» військових Росії, яких «розбомбили під Гостомелем»
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Міноборони про втрати армії РФ за три доби: орієнтовно 4300 осіб