Україна ініціює надзвичайне засідання Ради безпеки ООН через атаку 8 липня – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський (л) 8 липня з Дональдом Туском у Варшаві

Україна ініціює скликання надзвичайного засідання Ради безпеки ООН через російські удари по цивільній інфраструктурі, включно з дитячою лікарнею. Про це президент України Володимир Зеленський заявив 8 липня на пресконференції з Дональдом Туском у Варшаві.

Президент заявив, що Україна «безперечно відповість нелюдам із Росії» та відновить інфраструктуру, пошкоджену під час масованого ракетного обстрілу.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Удар по лікарні «Охматдит». Київ, Дніпро, Кривий Ріг... Все, що відомо про наслідки ракетної атаки РФ (фото)

«Обов’язково ми маємо всі працювати над тим, щоби притягти Росію до відповідальності за терор і Путіна за наказ завдавати удар», – сказав Зеленський.

За останніми даними Офісу генпрокурора України, кількість постраждалих унаслідок обстрілу Києва зросла до 78. При цьому поранень зазнали 59 людей. 19 людей, включно з двома дітьми, яких дістали з-під завалів багатоквартирного будинку, загинули.

У Кривому Розі загинули 10 людей, у Дніпрі – один загиблий. Загалом на Дніпропетровщині поранені 62 людини.

Ще троє людей загинули внаслідок обстрілу Покровська на Донеччині.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовані атаки на цивільних.