Українка, що лишилась в Ухані через собаку, заявила про розмову з Зеленським щодо своєї евакуації

Українка Анастасія Зінченко, що відмовилася від евакуації з Ухані через неможливість взяти з собою собаку, повідомила, що їй подзвонив президент Володимир Зеленський і обіцяв продовжити роботу над евакуацією.

У своєму профілі в інстаграмі Зінченко опублікувала відео телефонної розмови.

«Дивіться, ми там вас не залишимо. Хотів вам особисто зателефонувати, бо для мене це дуже важливо. Ми обов'язково знайдемо засоби і шляхи, я просто недавно дізнався про цю проблему ... але ми знайдемо спосіб, щоб вас повернути», ­­– сказав співрозмовник Зінченко.

В офісі президента факт цієї розмови ніяк не коментували, тому підтвердити чи спростувати, що це дійсно дзвонив президент, поки що неможливо.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Панічні настрої базуються на необізнаності: що думають лікарі та вірусологи про літак із Китаю

Раніше 20 лютого до України прилетів спецборт із китайського міста Уханю, де зафіксований найбільший спалах нового коронавірусу. У літаку перебували 45 громадян України і 27 іноземців, а також екіпаж і лікарський супровід. За даними української влади, всі здорові. Але евакуйовані впродовж 14 днів будуть на карантині-спостереженні (обсервації) в закритому медичному центрі Національної гвардії в Нових Санжарах. За повідомленнями влади, небезпеки ймовірного потрапляння корона вірусу за межі закритого медцентру навіть у разі його виявлення немає.