По всій Україні оголошували повітряну тривогу, в ЗСУ попередили про активність авіації РФ

«Активність ворожої тактичної авіації, МіГ-31К (цей літак є потенційним носієм ракет «Кинджал» – ред.)» (фото ілюстративне)

У всіх областях України близько 15-ї години 3 травня оголосили повітряну тривогу.

Повітряні сили ЗСУ попередили про активність російської авіації.

«Активність ворожої тактичної авіації, МіГ-31К ей літак є потенційним носієм ракет «Кинджал» – ред.). Є загроза застосування авіаційних засобів ураження для областей, де оголошена повітряна тривога», – йдеться в повідомленні.

Приблизно через 20 хвилин повітряну тривогу скасували в більшості областей. Станом на 15:39 вона продовжує діяти у Харківській, Донецькій і Житомирській областях. На Житомирщині, за даними Повітряних сил, залишається ракетна небезпека.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Президент України Володимир Зеленський раніше повідомив, що за квітень 2024 року російські війська випустили по Україні понад 300 ракет різних типів, майже 300 дронів-камікадзе Shahed і більше ніж 3200 керованих авіабомб.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час