Маск після 2-годинної розмови з Трампом заявив про готовність узяти інтерв’ю і в Гарріс

Під час розмови Маск і Трамп неодноразово обмінювалися похвалами

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп 12 серпня дав двогодинне інтерв’ю підприємцю-мільярдеру Ілону Маску на платформі соціальних мереж Маска X, після якого бізнесмен також заявив про готовність провести розмову з кандидаткою від демократів Камалою Гарріс.

Через технічні проблеми інтерв’ю з Трампом почалося із понад 40-хвилинним запізненням. За словами Маска, це сталося через «масовану DDOS-атаку на соцмережу Х» перед інтерв’ю Трампа, проте цю заяву поки що не вдалося перевірити з незалежних джерел.

Під час розмови Маск і Трамп неодноразово обмінювалися похвалами, при цьому керівник Tesla хвалив експрезидента за його хоробрість під час замаху минулого місяця, а Трамп привітав Маска за його готовність звільнити працівників, які вимагали кращих умов.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: США: телеканал ABC підтвердив дебати Трампа і Гарріс 10 вересня

Маск оголосив про свою підтримку Трампа незабаром після замаху на кандидата, попри опозицію республіканців щодо державної підтримки виробників електромобілів, таких як Tesla.

Під час інтерв’ю Маск ставив кандидатові в президенти запитання і щодо внутрішньої, і щодо зовнішньої політики.

Крім того, Маск під час бесіди заявив, що був би зацікавлений долучитися до можливої майбутньої адміністрації Трампа в разі перемоги того на виборах у листопаді цього року, щоб допомогти зменшити державні витрати. «Мені б це сподобалося», – відповів Трамп.

Трамп також, зокрема, заявив, що у разі перемоги на виборах президента США сподівається знову «порозумітися» з президентом Росії Володимиром Путіним. «Ми з ним чудово ладнали, – сказав він. – Він поважав мене». Колишній президент США розповів, що Путін багато говорив про Україну, а він рекомендував йому не «робити цього» [не починати повномасштабне вторгнення в Україну].

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Сприймаємо досить серйозно» – Путін про коментарі Трампа щодо закінчення війни РФ проти Україні

Кандидат у президенти США також заявив щодо війни РФ проти України, що Росія – «величезна сила», а Україна «навіть людей не має».

«Я міг би це зупинити. Ми опинилися у жахливому становищі, – сказав Трамп. – Я б поговорив з Путіним, і він би ніколи цього не зробив».

Трампа в США неодноразово називали «агентом Путіна» під час його першого терміну, а російські пропагандистські медіа однозначно віддають йому перевагу у виборчих перегонах у США. Під час дебатів у червні кандидат від республіканців знову повторив, що «закінчить війну в Україні», якщо буде переобраний, однак не надав жодної конкретики щодо того, як він збирається це зробити.

Телеканал CNN, аналізуючи інтерв’ю, зазначив, що у розмові з Маском Трамп зробив щонайменше 20 неправдивих заяв, які «неодноразово спростовувалися раніше, деякі роками». Зокрема, за даними телеканалу, йдеться про заяви експрезидента щодо глобальне потепління, адміністрації Байдена, судових справ щодо Трампа, допомоги Україні, виборів 2020 року.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Politico: Трамп домовляється із Путіним, які території України той може «зберегти». Як реагує Зеленський?
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Зеленський закликав Трампа розкрити плани щодо припинення війни