У Торецьку залишається близько 1200 цивільних – начальник МВА

Торецьк, архівне фото

На території Торецька Донецької області, куди зайшли російські військові, залишається більше ніж тисяча цивільних, які не мають бажання виїжджати з міста, повідомив в ефірі Радіо Свобода («Свобода.Live») начальник Торецької міської військової адміністрації Василь Чинчик.

«Залишається близько 1200 осіб цивільних на території безпосередньо самого Торецька. І, на жаль, ці особи, які залишилися, вже не мають бажання виїжджати. Це, скажімо так, 5, 10, 15 осіб, які переміщуються з території громади. Ми, зі свого боку, працівники Національної поліції, військової адміністрації і ДСНС, в разі надходження відповідних заяв, докладаємо всіх зусиль, щоб вивезти населення», – каже Чинчик.

Окрім того, за його словами, на території громади немає жодної вцілілої будівлі, яка б не постраждала внаслідок обстрілів.

Читайте також: Армія РФ просунулась біля Курахівки і Гірника: утворився напівкотел

«Відповідно, населення змушене переховуватися в укриттях, які залишилися на даний час в місті. Відсутнє централізоване водопостачання, електропостачання, газопостачання», – пояснює Чинчик.

Напередодні речниця оперативно-тактичного угруповання «Луганськ» Анастасія Бобовнікова повідомила, що ситуація в Торецьку на Донеччині постійно змінюється, сили РФ зайшли на східну околицю.

А речник Обʼєднаної штурмової бригади Національної поліції України «Лють» Артем Джепко в ефірі Радіо Свобода 8 жовтня заявив, що російські сили зайшли у Торецьк вулицею Центральна і дійшли до шахти «Центральна», проте ситуація в місті залишається динамічною.

У Генштабі ЗСУ станом на 16:00 8 жовтня повідомляли, що на Торецькому напрямку російські війська, за підтримки авіації, зосередили свої зусилля в районах Торецька і Неліпівки, де відбулося вісім боєзіткнень.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Бої вже у самому Торецьку. Містами Донбасу виснажують ресурси РФ?