ОТУ «Луганськ»: у Торецьку не залишилося цілих будинків, сили РФ займають нові райони

Торецьк, вересень 2024 року

У Торецьку Донецької області не залишилося цілих будинків та укриттів для цивільних та військових, «це дає змогу російським окупантам займати нові райони міста», розповіла в ефірі телемарафону речниця ОТУ «Луганськ» Анастасія Бобовнікова.

«На жаль, ворог продовжує штурмувати наші позиції, і в Торецьку не лишилося цілих будинків. Нині місто більше нагадує безлюдну планету: жодних укриттів як для цивільних, так і для військових там немає і, на жаль, це дозволяє ворогу займати нові райони, але вже випаленої землі», – розповіла Бобовнікова.

Також, за її словами, «сили РФ перевдягаються в цивільне, щоб дістатися українських позицій. Така тактика характерна для дій ворога у містах, зокрема й у районі Часового Яру».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Через російський обстріл Селидового поранені троє людей – МВС

Речниця додала, що «в Торецьку росіяни зазнають величезних втрат, але керівництво армії РФ «обіцяє їм золоті гори».

8 жовтня в ефірі Радіо Свобода начальник Торецької міської військової адміністрації Василь Чинчик повідомив, що в місті, куди зайшли російські військові, залишається більше ніж тисяча цивільних, які не мають бажання виїжджати.

Перед цим речниця оперативно-тактичного угруповання «Луганськ» Анастасія Бобовнікова повідомила, що ситуація в Торецьку на Донеччині постійно змінюється, сили РФ зайшли на східну околицю.

А речник Обʼєднаної штурмової бригади Національної поліції України «Лють» Артем Джепко в ефірі Радіо Свобода 8 жовтня заявив, що російські сили зайшли у Торецьк вулицею Центральна і дійшли до шахти «Центральна», проте ситуація в місті залишається динамічною.

Американський Інститут вивчення війни (ISW) у своєму звіті за 9 жовтня дійшов висновку, що російське командування, ймовірно, вимагало прискорити темпи механізованих наступів в Україні, щоб досягти успіхів до того, як осінні дощі ускладнять рух техніки.

Головна мета – закріпитися у прифронтових населених пунктах, які можна використовувати як плацдарм для подальших операцій, наприклад, для захоплення Курахового чи Покровська, вважають аналітики.

Your browser doesn’t support HTML5

«У нас щодня погіршується ситуація»: батьки вивозять дітей з лінії фронту (відео)