Армія РФ атакувала з «Градів» Торецьк, серед постраждалих дитина – влада

Обстріли, Торецьк, 11 травня 2023 року, ілюстративне фото

Армія РФ вдарила з «Градів» по місту Торецьк на Донеччині, повідомив голова обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

«Пошкоджені житлові будинки та інші цивільні об'єкти, зокрема, лікарня», – повідомив він.

За інформацією ОВА, постраждали п’ятеро людей, серед них – 11-річна дитина. Місцева влада запевнила, що всім постраждалим надали медичну допомогу, їхній стан оцінюється як задовільний.

За даними Донецької обласної прокуратури, внаслідок обстрілу Торецька постраждали шестеро місцевих мешканців – дві жінки, троє чоловіків та 11-річний хлопчик.

«Зокрема це - осколкові поранення, контузії, черепно-мозкові та мінно-вибухові травми. Усім постраждалим надається медична допомога», –йдеться в повідомленні.

При цьому наголошується, що уламки снарядів пошкодили приватні та багатоповерхові будинки, приміщення дитячого та торговельного закладів, господарські та інші споруди.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Щонайменше 5 цивільних загинули внаслідок обстрілів РФ у прифронтових областях

Російські війська регулярно обстрілюють міста на підконтрольних українському уряду територіях прифронтових областей.

Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних, попри наявність свідчень і доказів цього.

В ООН станом на 14 травня підтвердили загибель 8 836 і поранення 14 985 цивільних людей в Україні внаслідок повномасштабного вторгнення Росії. В організації наголошують, що реальне число жертв є значно вищим.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час