Tinder оголосив про вихід із Росії до 30 червня

«Ми віддані захисту прав людини», – обґрунтували своє рішення у Match Group

Компанія Match Group, яка володіє додатком для знайомств Tinder, оголосила про вихід із російського ринку до 30 червня 2023 року.

«Ми віддані захисту прав людини», – обґрунтували своє рішення у Match Group. У річному звіті компанії йдеться про те, що її бренди вже роблять кроки щодо обмеження доступу до своїх послуг у Росії. Після повномасштабного російського вторгнення в Україну Tinder відключив для росіян платні опції, які, зокрема, дозволяли приховувати рекламу.

Match Group робила мало публічних заяв про діяльність у Росії, але у березні 2022 року відзначила негативний вплив на свій бізнес у Європі, пише Reuters. Директор компанії-акціонера Match Group заявив: «Недобре для бренду з репутацією продовжувати працювати в країні, голова якої звинувачений Міжнародним кримінальним судом».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Міжнародний бізнес, який лишається в РФ, буде змушений допомагати владі в мобілізації – Кулеба

Росія здійснила повномасштабне вторгнення до України 24 лютого 2022 року. У відповідь на це США і країни Європи регулярно запроваджують санкції, що забороняють або обмежують співпрацю з російськими організаціями.

Після вторгнення в Україну понад 1200 організацій зупинили свою діяльність у Росії, з них 521 – повністю залишила країну. За підрахунками видання «Важные истории», це близько 20% іноземних компаній, які працювали у Росії до повномасштабної війни проти України.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час