Сирський заперечив заяву Путіна про нібито оточення українських сил у Курській області РФ

Олександр Сирський каже, що це «відверта дезінформація, яка не відображає реальну ситуацію».

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заперечує заяву президента РФ Володимира Путіна про нібито оточення українських сил у російській Курській області.

«Заява, яка була оприлюднена очільником країни-агресора на саміті БРІКС, щодо оточення українських військ в Курській області не відповідає дійсності», – написав він у телеграмі.

Сирський каже, що це «відверта дезінформація, яка не відображає реальну ситуацію».

За його словами, українські війська продовжують активні дії на Курському напрямку, третій місяць поспіль знищуючи бойовий потенціал РФ.

Раніше російський президент Володимир Путін у Казані заявив, що близько 2 тисячі українських військовослужбовців потрапили в оточення в Курській області РФ. За його словами, зараз російські сили нібито знищують це угруповання.

Читайте також: У Пентагоні оцінили контрнаступальні дії російських військ у Курській області

Українська армія, за повідомленням російської сторони, увійшла на територію Курської області Росії 6 серпня. З того дня у регіоні тривають бої. ЗСУ заявляють про контроль над десятками населених пунктів, серед них – райцентр Суджа.

У МЗС 13 серпня заявили, що Україна не зацікавлена в тому, щоб забирати територію в Курській області РФ, а хоче захистити життя українців і убезпечитись від російських ударів.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Стала «приниженням для Кремля», але прирекла Сумщину? Як Курська операція посилить позиції України
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Курська операція два місяці потому – стратегічна оборона для ЗСУ чи валіза без ручки?