Доступність посилання

ТОП новини

Стала «приниженням для Кремля», але прирекла Сумщину? Як Курська операція посилить позиції України


Утримувати захоплені території на Курщині ЗСУ зможуть ще місяцями – Bloomberg
Утримувати захоплені території на Курщині ЗСУ зможуть ще місяцями – Bloomberg
  • Обстріли українського прикордоння посилились через «Курськ»?

Утримувати захоплену територію Курщини, що в Росії, Україна зможе ще місяцями. Про це пише Bloomberg із посиланням на американських посадовців, які на умовах анонімності поспілкувалися із журналістами.

У матеріалі йдеться, що Київ не зіштовхнувся зі значними проблемами з постачанням у район Курська, адже російська армія почала лише обмежені контратаки та зосередилися на просуванні на сході України.

Президент України Володимир Зеленський заявив, пише Bloomberg, що його «країна може використовувати територію Курська як розмінну монету в переговорах. Хоча незрозуміло, коли можуть відбутися переговори з Москвою, оскільки президент Росії Володимир Путін не ставиться до цього всерйоз».

З іншого боку до наступу ЗСУ в Курській області обстріли прикордоння в Чернігівській і Сумській областях були значно меншими. Зараз – весь кордон прострілюється дуже щільно, з обох боків. З сіл та містечок евакуюється населення. Радіо Свобода побувало в прикордонній Юнаківці, де нині мешкає півтора десятка людей.

  • Чи можливо припинити вогонь вздовж лінії фронту?

Володимир Зеленський готовий припинити вогонь вздовж лінії фронту, однак за умов гарантій безпеки від Заходу та відмови офіційно визнавати окуповані РФ території.

Про це пише італійська щоденна газета Corriere della Sera («Вечірній кур'єр»). Радник президента України з комунікації Дмитро Литвин в коментарях ЗМІ цю інформацію спростував.

Однак чи дійсно ОП може готуватися до режиму припинення вогню?

І чи готовий сам Захід до припинення вогню?

Про це дивіться у програмі «Свобода Live» на @Радіо Свобода:

Форум

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG