Сирський провів нараду щодо посилення ППО – обговорювали дрони-перехоплювачі, системи РЕБ

Серед іншого, на нараді обговорювалось забезпечення протиповітряного прикриття обʼєктів критичної інфраструктури.

Головнокомандувач Збройних сил Олександр Сирський провів робочу нараду з керівним складом Збройних Сил України щодо посилення протиповітряної оборони та підвищення її ефективності.

У нараді взяли участь в.о. командувач Повітряних сил ЗСУ, командувачі військ протиповітряної оборони, армійської авіації Сухопутних військ, Сил безпілотних систем, а також начальник Головного управління радіоелектронної та кіберборотьби Генштабу.

За його словами, окрему увагу приділили впровадженню інновацій та розробок українського оборонного комплексу.

«Так, в органах управління повітряних командувань почали активно впроваджувати комплекси автоматизації, що дозволить значно підвищити ефективність знищення повітряного противника. Продовжуємо насичувати Повітряні Сили сучасними системами РЕБ. Це збільшить надійність захисту обʼєктів, які прикриваються від ударів з повітря», – написав він у телеграмі.

Сирський зазначив, що також обговорювалася використання дронів-перехоплювачів як замінників зенітних ракет у боротьбі з БпЛА. Україна, за його словами, безумовно лідирує в цьому напрямку і продовжуємо удосконалювати цю підсистему ППО.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У РНБО очікують масованих ударів РФ з початком опалювального сезону


Крім того, на нараді обговорювалось забезпечення протиповітряного прикриття обʼєктів критичної інфраструктури.

За даними міністерства, від жовтня 2022 року Росія завдала понад тисячу ударів по об’єктах української енергетичної інфраструктури, лише цього року через удари було втрачено 9 ГВт генеруючих потужностей.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Зеленський анонсує збільшення фінансування українського виробництва дронів, РЕБ і артилерії