У Харкові та області зафіксовано близько 40 випадків підпалів авто військових – ОВА

«Вони через телеграм-канали отримують повідомлення від спецслужб РФ, які пропонують за винагороду здійснити підпал того чи іншого обʼєкта»

У Харкові та області зафіксовано близько 40 випадків підпалів авто військових, розповів в ефірі телемарафону 31 липня голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

За його словами, поліція встановила особи всіх паліїв ­– це переважно молодь віком від 12 до 18 років.

«Вони через телеграм-канали отримують повідомлення від спецслужб РФ, які пропонують за винагороду здійснити підпал того чи іншого обʼєкта. За це обіцяють від 20 до 40 тисяс гривень. Звертаюсь до батьків із проханням приділяти більше уваги дітям під час їхнього перебування в соцмережах, щоб вони не ставали заручниками подібних злочинів та ворожої пропаганди», – розповів Синєгубов.

У червні Національна поліція повідомляла, що російські спецслужби з метою дестабілізації ситуації в Україні заохочували неповнолітніх за гроші палити автомобілі військовослужбовців ЗСУ.

Після цього правоохоронці повідомляли про затримання підозрюваних у підпалі автомобілів військових у різних регіонах України, зокрема на Київщині, у Львові, Одесі і Харкові.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Поліція: у Харкові затримали 18-річного хлопця, якого підозрюють у підпалі автомобіля військового