США: син Байдена визнав провину у справі про несплату податків

Гантер Байден

Син президента США Гантер Байден погодився визнати себе винним за двома звинуваченнями в умисній несплаті прибуткового податку. Рішення ухвалене за угодою з міністерством юстиції, випливає із судових документів, передає Reuters 20 червня.

Тепер Гантера Байдена не переслідуватимуть за звинуваченням у тому, що при купівлі зброї у 2018 році він збрехав, що не вживав наркотики. Очікується, що обвинувачений погодиться на медикаментозне лікування та спостереження. Умови угоди, найімовірніше, врятують його від вʼязниці, зазначає у своєму повідомленні Бі-Бі-Сі.

Також у справі йдеться про дрібні правопорушення, повʼязані з несплатою податків у 2017 та 2018 роках, і що всі ці суми вже повністю погашені.

Укладена угода має бути схвалена суддею. Коли Гантер Байден постане перед судом, поки що неясно.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Гантер Байден: робота на українську фірму не була неетичною, та знову б за таку не взявся

Звинувачення на адресу Гантера Байдена стали результатом розслідування, яке проводив прокурор Дейвід Вайс у Делавері, рідному штаті президента-демократа Джо Байдена. Вайс був призначений за попереднього президента Дональда Трампа, який представляє Республіканську партію.

Про те, що прокурор Вайс вивчає його податкові справи, син президента Байдена повідомив у грудні 2020 року. Тоді він заперечував правопорушення. За повідомленнями американських ЗМІ, розслідування під керівництвом Вайса розпочалося ще 2018 року.

Джо Байден висловив підтримку своєму синові. «Президент і перша леді США люблять і підтримують свого сина, оскільки він продовжує відновлювати своє життя. Подальших коментарів у нас не буде», – йдеться в поширеній 20 червня заяві Білого дому.

Гантер Байден, якому зараз 53 роки, раніше працював як юрист і лобіст, у тому числі за кордоном. У 2014 році його було звільнено з Військово-морських сил США після позитивного тесту на кокаїн. Про проблеми з алкоголізмом та зловживання психоактивними речовинами син політика-демократа писав у своїх мемуарах, що вийшли два роки тому.