Вночі сили ППО збили 56 «Шахедів» та дві ракети – ЗСУ

У ніч проти 6 жовтня сили РФ здійснили масовану атаку на Україну, використовуючи різні типи ракет та ударні безпілотники (фото ілюстративне)

У ніч проти 6 жовтня сили РФ здійснили масовану атаку на Україну, використовуючи різні типи ракет та ударні безпілотники. Загалом українськими військовими було виявлено і супроводжено понад 90 ворожих повітряних цілей, повідомила пресслужба Повітряних сил ЗСУ.

За даними військових, армія РФ запустила дві балістичні ракети «Іскандер-М», одну крилату ракету «Іскандер-К», одну керовану авіаційну ракету Х-59/69 та 87 ударних «Шахедів» з територій Орла, Приморсько-Ахтарська та Курська (РФ).

У відомстві уточнили, що «за допомогою авіації, зенітних ракетних військ, підрозділів РЕБ та мобільних вогневих груп, відбивали атаку. Внаслідок бою було знищено дві ракети та 56 дронів-камікадзе у різних регіонах. Зокрема в Миколаївській, Одеській, Київській, Черкаській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Сумській, Чернігівській, Полтавській, Вінницькій, Хмельницькій, Запорізькій, Житомирській та Харківській областях».

«Станом на 09:00 відомо про втрату локацій ще 25 безпілотників через активну протидію засобів радіоелектронної боротьби. Чотири дрони ще перебувають у повітряному просторі України, бойові дії тривають», – кажуть у Повітряних силах.

Зокрема, на Київщині повітряна тривога тривала понад 12 годин, повідомляє ОВА, Влучань та постраждалих не зафіксовано.

Увечері, 5 жовтня, в Україну зайшли ударні БПЛА, які запустили війська Росії, повідомили у Повітряних силах ЗСУ. В Києві та Одесі лунали вибухи, працювали сили ППО.

В Одесі внаслідок влучання безпілотників пошкоджена цивільна інфраструктура, зокрема складські приміщення та вантажні автомобілі, постраждав чоловік.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час