У Сумах поранена одна людина, частина міста без світла й газу після російського удару – ОВА

Наслідки російського удару в Сумах, архівне фото

У Сумах внаслідок російського ракетно-авіаційного удару 13 серпня, попередньо, зазнала поранення одна людина, повідомила обласна військова адміністрація.

«Пошкоджено лінію електромережі, газопровід, будівлю лікарні, кілька автомобілів. Без електро- і газопостачання залишилася частина населення міста Суми», – йдеться в повідомленні.

У Генштабі ЗСУ раніше заявляли, що Сумська і Чернігівська області продовжують потерпати від артилерійських обстрілів з території Росії.

Сумщина межує з Курською областю РФ, де з 6 серпня триває військова операція українських сил.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війська РФ вдарили по об’єктах інфраструктури Сум – ОВА

Повітряні сили Збройних сил України раніше повідомили, що в ніч на 13 серпня збили 30 із 38 запущених Росією ударних безпілотників «Шахед». Також, за даними українських військових, російські сили вночі атакували Україну двома балістичними ракетами «Іскандер-М»/KN-23 із Воронезької області.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

4 серпня в Повітряних силах ЗСУ повідомили, що за два з половиною роки знищили понад вісім тисяч російських повітряних цілей.