Шестеро енергетиків постраждало через обстріл підстанції у Сумській області – Міненерго

За минулу добу були знеструмлення у Донецькій, Кіровоградській, Сумській, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях

За минулу добу через обстріли і бойові дії були знеструмлення у Донецькій, Кіровоградській, Сумській, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях, повідомила пресслужба Міністерства енергетики 4 жовтня.

«У Сумській області внаслідок обстрілу території підстанції пошкоджено будівлю, що призвело до знеструмлення підстанцій, побутових споживачів та одного з енергетичних обʼєктів. Живлення відновлено. Водночас шість працівників отримали вибухові травми. Усіх постраждалих доставлено до лікарні», – йдеться у повідомленні.

Також у Чернігівській області внаслідок обстрілів повітряних ліній та підстанції, знеструмлювались побутові споживачі. А у Дніпропетровській області під час огляду території підстанції виявлено нерозірваний снаряд, вказано у дописі.

Енергетики кажуть, що відновили живлення для понад 246 тисяч споживачів.

Напередодні у Сумській області повідомили про аварійні відключення. Також стабілізаційні відключення вчора тимчасово запроваджували у Харківській та Полтавській областях.

Графіки вимкнень електроенергії перестали застосовувати від 7 вересня. До цього обмеження застосовувалися з дня чергового масштабного обстрілу об’єктів енергетики України російськими військами 26 серпня. В «Укренерго» цю атаку Росії на українську енергосистему назвали наймасштабнішою від лютого 2022 року. За даними прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, внаслідок атаки постраждали загалом 15 областей України.

Влітку в Україні періодично діяли графіки погодинних вимкнень світла, головна причина їх застосування – наслідки ракетних і дронових ударів РФ по українських електростанціях. За даними «Укренерго», втрати української енергосистеми перевищують 9 ГВт потужності, що еквівалентно споживанню у пікові години влітку Нідерландів або Фінляндії.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Найважча ситуація буде біля фронту». Як зимуватиме український південь?