ОВА: протягом дня армія РФ 78 разів обстріляла Сумщину, у Хотінській громаді поранено чоловіка

Pруйнований житловий будинок після російського авіаудару поблизу російсько-українського кордону, Сумська область, Україна, 14 серпня 2024 року. Фото ілюстративне

Протягом дня російська армія здійснила 78 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Загалом постраждали 12 громад, повідомила обласна військова адміністрація.

У Хотінській громаді внаслідок влучання FPV-дрона в автівку було поранено місцевого жителя, який перебував на той момент у автомобілі, йдеться у дописі.

За даними ОВА, російські війська наносили удари по області з артилерії, КАБами та FPV-дронами.

Російські війська щодня регулярно атакують дронами українські регіони. Найчастіше про скиди вибухівок з російських дронів по цивільних повідомляє влада Херсонщини, Сумщини, Чернігівщини та Харківщини.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики та водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари, як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

За даними ООН, у вересні в Україні загинуло щонайменше 208 цивільних людей і 1 220 зазнало поранень, «що стало місяцем із найбільшою кількістю жертв серед мирного населення у 2024 році».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час