Російська авіація збільшила свою активність біля прикордоння Сумської області – Генштаб ЗСУ

За даними штабу, противник вже скинув близько 30 керованих авіабомб

Російська авіація збільшила свою активність біля прикордонних районів Сумської області, повідомляє у зведенні станом на 16:00 Генеральний штаб ЗСУ.

За даними штабу, противник вже скинув близько 30 керованих авіабомб, завдаючи ударів, зокрема, по районах Біловодів, Кияниці, Журавки та низці інших населених пунктів. Також від обстрілів з території РФ продовжують потерпати прикордонні населені пункти на півночі України – Бачівськ, Товстодубове, Кучерівка, Нова Гута, Ромашкове і Покровка.

На тлі повідомлень про події у Курській області РФ дещо зменшилась кількість боїв на фронті. Станом на 16:00 їх було 54.

Генштаб ЗСУ звітує про російські атаки на десяти напрямках, найбільше, як і раніше, на Покровському напрямку, де Сили оборони стримують натиск та відбили вісім атак, ще дев’ять боєзіткнень досі тривають.
З початку доби сили РФ штурмували у районах населених пунктів Пантелеймонівка, Воздвиженка, Новоолександрівка, Гродівка, Желанне, Новожеланне та Яснобродівка.

Читайте також: Українські військові збили над Сумщиною російський гелікоптер – ОВА

6 серпня російська місцева влада заявила про спробу прориву кордону в Суджанському і Кореневському районах Курської області РФ. Міноборони РФ звинуватило українських військових в атаці російських позицій у Курській області РФ. Українська сторона на ці заяви не реагувала.

Російська сторона повідомляє, що бої біля кордону тривають.

БІЛЬШЕ
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У ISW проаналізували повідомлення з Росії щодо спроб прориву кордону у Курській області
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Воїни СБУ підбили російський вертоліт Мі-28 з допомогою FPV-дрона – джерела