На Сумщині унаслідок обстрілів РФ загинула людина, ще двох поранено – ОВА

Зруйнований унаслідок обстрілів будинок у Великописарівській громаді, що на Сумщині, Україна, 18 березня 2024. Фото ілюстративне

Протягом дня російські військові здійснили 45 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Унаслідок атак загинула людина, також є поранені, повідомляє обласна військова адміністрація 13 серпня.

Зокрема, у Краснопільській громаді армія РФ скинула вибухівку з БПЛА, завдала авіаудару і здійснила артилерійський обстріл. Внаслідок обстрілів загинула цивільна особа на власному подвір’ї, ще двох мирних жителів громади було поранено.

Вранці обласна військова адміністрація інформувала, що у Сумах внаслідок російського ракетно-авіаційного удару 13 серпня, попередньо, зазнала поранення одна людина.

Your browser doesn’t support HTML5

Сумщина: люди евакуюються з-під кордону з Курською областю через зростаючу кількість обстрілів (відео)

У Генштабі ЗСУ раніше заявляли, що Сумська і Чернігівська області продовжують потерпати від артилерійських обстрілів з території Росії.

Сумщина межує з Курською областю РФ, де з 6 серпня триває військова операція українських сил.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Російські війська застосовують від 40 до 50 КАБів за добу в прикордонних громадах Сумщини – ОВА