Війська РФ вдарили по об’єктах інфраструктури Сумщини – влада

Дим від російських обстрілів у Сумській області, Україна, 10 серпня 2024 року

Російські війська 11 серпня завдали ракетно-авіаційного удару по об’єктах інфраструктури Сумського району, повідомила обласна військова адміністрація.

«На місці працюють всі необхідні служби. Проводяться аварійно-відновлювальні роботи. Наслідки ворожої атаки уточнюються», – йдеться в повідомленні.

Повітряні сили ЗСУ ввечері 11 серпня заявляли про загрозу застосування Росією балістичного озброєння, у низці областей України оголошували повітряну тривогу.

У Генштабі ЗСУ раніше заявляли, що Сумська і Чернігівська області продовжують потерпати від артилерійських обстрілів з території Росії.

Сумщина межує з Курською областю РФ, де кілька днів тому російська влада заявила про спробу прориву кордону ЗСУ. Нині, як повідомляється, бої тривають. У Курській області Росії 7 серпня оголосили надзвичайну ситуацію.

Your browser doesn’t support HTML5

Сумщина: люди евакуюються з-під кордону з Курською областю через зростаючу кількість обстрілів (відео)

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари, як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час