На Сумщині проводиться обов’язкова евакуація з 23 населених пунктів – ОВА

Евакуація жителів Вовчанська та прилеглих сіл, Харківська область 12 травня 2024 року. Ілюстративне фото

На Сумщині проводиться обов’язкова евакуація з населених пунктів 5 громад Сумського району, повідомив голова Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх.

«Щойно підписав розпорядження про обов’язкову евакуацію з 23 населених пунктів 5 громад Сумського району. В дію вступає (розпорядження) з моменту підписання, задачі поставлені. Сили і засоби евакуаційні підготовлені», – розповів він в ефірі національного телемарафону.

За його словами, приблизно йдеться про евакуацію 6000 людей, серед них – 425 дітей.

Володимир Артюх зазначив, що ситуація на Сумщині є досить напруженою, більше доби тривала повітряна тривога.

«Дуже багато вибухів, які чують сьогодні жителі Сум та області – це робота нашої протиповітряної оборони, ефективна. Такого прикриття ще не було на Сумщині», – додав голова Сумської ОВА.

Читайте також: Українські військові збили над Сумщиною російський гелікоптер – ОВА

6 серпня російська місцева влада заявила про спробу прориву кордону в Суджанському і Кореневському районах Курської області РФ. Міноборони РФ звинуватило українських військових в атаці російських позицій у Курській області РФ. Українська сторона на ці заяви не реагувала.

За останніми даними Генштабу ЗСУ, російська авіація сьогодні, 7 серпня, збільшила активність біля прикордонних районів Сумської області – станом на 16:00 противник вже скинув близько 30 керованих авіабомб, завдаючи ударів, зокрема, по районах Біловодів, Кияниці, Журавки та низці інших населених пунктів.

Також, за даними штабу, від обстрілів з території РФ продовжують потерпати прикордонні населені пункти на півночі України – Бачівськ, Товстодубове, Кучерівка, Нова Гута, Ромашкове і Покровка.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У ISW проаналізували повідомлення з Росії щодо спроб прориву кордону у Курській області