Зеленський провів Ставку на Сумщині: йшлося про підтримку регіону і роботу ППО

Президент України Володимир Зеленський 4 жовтня відправився на Сумщину

Президент України Володимир Зеленський 4 жовтня відправився на Сумщину, де провів засідання Ставки і зустрівся з військовими, які несуть службу на Курщині.

«Головне питання – захист нашої інфраструктури, нашої енергетики – робота ППО. Була доповідь наших військових – Повітряні сили, командування «Схід», також доповідь міністра енергетики», – розповів президент.

За його словами, «вже є рішення, щоб підтримати регіон, але окремо ще будуть наради по енергетиці Сумщини та інших прикордонних областей».

Також Зеленський на Сумщині провів зустріч з військовими ЗСУ, які виконують завдання в Курській області.

«Сьогодні розпочав поїздку на Сумщину із зустрічі з нашими воїнами – хлопцями, які б’ються на Курщині, захищаючи наші прикордонні регіони і всю державу. 82-га бригада. Заслухав доповідь командира, відзначив наших бійців», – розповів глава держави.

6 серпня 2024 року на територію Курської області Росії увійшли підрозділи ЗСУ. Відтоді в регіоні тривають бої. Українська армія заявляє про контроль над десятками населених пунктів, включно з райцентром, містом Суджа. Російська влада таку інформацію або заперечує, або не коментує.