Суд відпустив учасника бойових дій Ананьєва

Суд відпустив відомого блогера, учасника бойових дій на Донбасі Валерія Ананьєва, затриманого напередодні в Дніпрі безпосередньо перед презентацією його книги «Сліди на дорозі». Відповідне рішення ухвалив у вівторок Новомосковський міськрайсуд Дніпропетровщини.

За даними з суду, Валерія Ананьєва випустили під поручительство народного депутата України Андрія Денисенка.

Як повідомляють джерела Радіо Свобода, раніше затриманий боєць визнав свою провину й сторони конфлікту дійшли згоди щодо примирення.

Сам Ананьєв заявив, що не має претензій до працівників поліції, які його затримали, а саму справу вдалося б завершити значно швидше, якби він був у належний спосіб повідомлений про неї.

Також ветеран подякував усім, хто прийшов до суду його підтримати, і повдіомив, що презентація книги в Дніпрі відбудеться 12 вересня.

У понеділок ввечері в Дніпрі, перед презентацією книги учасника бойових дій на Донбасі Валерія Ананьєва, поліція його затримала.

За даними з поліції, Ананьєва затримали для проведення слідчих дій у справі, відкритій за частиною 2 статті 122 Кримінального кодексу України (умисне тілесне ушкодження середньої тяжкості). Інцидент стався у січні 2016 року, мова йде про побиття людини.

У квітні 2018 року нібито через неявку до органів досудового слідства його було оголошено у розшук. 7 червня 2018 року слідчий суддя Новомосковського міжрайонного суду виніс ухвалу на примусове затримання чоловіка для обрання йому міри запобіжного заходу.

За даними свідків, у понеділок, 10 вересня, ввечері в приміщенні Центральної міської бібліотеки Дніпра мала відбутись презентація Валерія Ананьєва книги «Сліди на дорозі», але біля будівлі автора затримали правоохоронці.

Валерій Ананьєв народився у місті Первомайськ на Луганщині, пішов добровольцем у Збройні Сили України. Служив у 25-й десантній бригаді ЗСУ п’ять років, з них два – в зоні бойових дійна Донбасі. Був важко поранений та контужений у боях під Слов’янськом. Весь час у зоні АТО вів відеоблог.

У травні 2018 року Ананьєв анонсував вихід своєї дебютної книги «Сліди на дорозі», яка розповідає про війну на Донбасі. З вересня розпочався всеукраїнський тур автора на підтримку своєї книги.