Повітряні сили: вранці війська РФ запустили три «Кинджали» в напрямку Старокостянтинова

У Повітряних силах зазначили, що інформація щодо місць прильотів чи уражень не є публічною, тому про наслідки не повідомляють

Російські війська вранці 26 вересня запустили три ракети «Кинджал» у напрямку Старокостянтинова Хмельницької області, повідомили Повітряні сили Збройних сил України.

«Із 10:00 по 11:00 26 вересня 2024 року зафіксовано три пуски аеробалістичних ракет Х-47 М2 «Кинджал» із повітряного простору Російської Федерації у напрямку Старокостянтинова Хмельницької області. За попередніми даними, у небі РФ перебували четверо борти винищувачів МіГ-31K», – йдеться в повідомленні.

У Повітряних силах зазначили, що інформація щодо місць прильотів чи уражень не є публічною, тому про наслідки не повідомляють.

Поблизу Старокостянтинова розташований військовий аеродром.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Повітряні сили повідомили про запуск Росією «Кинджалів», в Україні тривога

Голова Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Тюрін, зі свого боку, зазначив, що в ніч на 26 вересня сили ППО збили над територією області п’ять безпілотників «Шахед», і додав, що звернень щодо травмованих чи загиблих не надходило.

«Разом із тим, внаслідок атаки РФ було пошкоджено господарську будівлю на території приватного домоволодіння області. Також відбулися ракетні атаки по об’єктах інфраструктури області. На щастя, постраждалих і руйнувань немає», – повідомив він у телеграмі.

Вранці 26 вересня Повітряні сили кілька разів оголошували повітряну тривогу через запуски Росією «Кинджалів».

Перед тим Повітряні сили ЗСУ повідомили, що російські війська в ніч на 26 вересня випустили по Україні 78 ударних БпЛА типу Shahed, 66 із них збили, ще вісім безпілотників були локаційно втрачені в кількох регіонах України, один – повернувся у Росію, ще один залишався в повітряному просторі України.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Байден оголосив про надання Україні допомоги на 7,9 мільярда доларів

Протиповітряна оборона працювала у Дніпропетровській, Харківській, Київській, Черкаській, Кіровоградській, Вінницькій, Хмельницькій, Івано-Франківській, Сумській, Полтавській, Миколаївській, Одеській, Херсонській, Харківській областях, додали в ЗСУ.

Сили РФ регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони мають цілеспрямований характер.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час