Одна людина загинула, шестеро – поранені через російський обстріл Слов’янська – ОВА

Наслідки російських ударів по Слов’янську, архівне фото

Російські військові обстріляли Слов’янськ на Донеччині, внаслідок чого одна людина загинула, ще шестеро, зокрема двоє дітей, – були поранені, повідомив голова обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

«Росіяни обстріляли місто сьогодні ввечері. Пошкоджені шість багатоповерхівок, підприємство, адмінбудівлю і два автомобілі. На місці працюють органи влади й відповідальні служби», – написав Філашкін у телеграмі й закликав цивільних евакуюватися.

Сили РФ регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

За даними ООН, з 24 лютого 2022 року по серпень 2024 року внаслідок російської агресії в Україні загинули щонайменше 11 743 цивільних осіб (серед яких 613 дітей) і 24 614 зазнали поранень – в організації змогли підтвердити дані про цих людей. Водночас в ООН зазначають, що реальні цифри можуть бути вищими, оскільки деякі повідомлення про жертви серед цивільного населення досі не підтверджені.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час