У Словенії росіян Дульцевих засудили за шпигунство, але відпустять

Любляна, Словенія

Суд у столиці Словенії Любляні засудив до одного року та семи місяців позбавлення волі громадян Росії Артема та Ганну Дульцевих – за звинуваченням у шпигунстві. Суд відбувся в закритому режимі, раніше їх називали серед імовірних учасників можливого обміну ув’язненими між Росією та США.

Оскільки засуджені вже відбули цей термін у попередньому ув’язненні, до в’язниці вони не потраплять. Їх вишлють зі Словенії із забороною в’їзду на п’ять років, заявили в суді державному інформаційному агентству STA.

Подружжя заарештували в грудні 2022 року. Пара приїхала до Словенії із двома дітьми, у них були паспорти Аргентини на імена Людвіга Гіша та Марії Рози Маєр Муньос.

У червні видання The Wall Street Journal опублікувало статтю, в якій із посиланням на словенську та західні розвідслужби назвало їхні справжні імена. За твердженням розвідок, чоловік і жінка є офіцерами Служби зовнішньої розвідки РФ. Їх цікавила робота Європейського агентства зі взаємодії регуляторів енергетики, штаб-квартира якого розташована в Любляні.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Декілька росіян, засуджених у США, зникли з бази даних американських в’язниць – розслідувачі

Співрозмовники The Wall Street Journal припускали, що Дульцеви можуть бути запропоновані як кандидати для обміну на іноземних громадян, які перебувають в ув’язненні в Росії.

Словенський сайт новин N1 стверджує, що звільнення Дульцевих стало частиною можливого обміну ув’язненими. 31 липня канал повідомив, що обмін відбудеться «найближчим часом», офіційного підтвердження цієї інформації немає.