Генштаб ЗСУ заявляє про напружену ситуацію на Курахівському напрямку

На цьому напрямку загарбники дев’ять разів атакували поблизу Новоселідового, Гірника, Цукуриного, Гострого, Георгіївки та Костянтинівки. Досі точаться два боєзіткнення.

У Генеральному штабі ЗСУ заявляють про напружену ситуацію на Курахівському напрямку. Про це йдеться у зведенні станом на 16:00.

За даними штабу, тут загарбники дев’ять разів атакували поблизу Новоселідового, Гірника, Цукуриного, Гострого, Георгіївки та Костянтинівки. Досі точаться два боєзіткнення.

Також продовжуються бої на Покровському напрямку, де російські війська штурмували позиції українських оборонців у районах населених пунктів Мирноград, Лисівка, Крутий Яр та Селидове.

Авіаційних ударів керованими бомбами зазнали Дружба та Костянтинівка на Торецькому напрямку – тут також війська РФ здійснили вісім атак біля Торецька та Щербинівки, біля якої наступальні дії противника тривають дотепер.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Вони більше бояться командирів, ніж померти»: як довго триватиме російський наступ?


Російська штурмова авіація атакувала Новодарівку та Полтавку на Времівському напрямку, також противник провів три штурми оборонних рубежів українських захисників поблизу Богоявленки та Золотої Ниви.

«Чотирнадцять разів окупанти намагались потіснити наших захисників із займаних позицій на Лиманському напрямку поблизу Дружелюбівки, Невського, Новосадового, Зарічного, Торського, Григорівки та Діброви. Одинадцять боїв завершено, три – тривають по теперішній час», – йдеться у зведенні.

Російські атаки також були на Краматорському, Куп’янському та Харківському напрямках.

Ще минулої доби у Генштабі повідомляли, що найбільше атак відбулося на Покровському і Курахівському напрямках.

Аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) у своєму звіті 2 жовтня пишуть, що сили РФ, ймовірно, захопили Вугледар, але це навряд чи кардинально змінить хід наступальних операцій на заході Донецької області.

Офіційно у ЗСУ виведення українських підрозділів з Вугледара підтвердили 2 жовтня.

Після окупації Вугледара, який розташований на перетині двох ключових фронтів – Запорізького та Донецького, ймовірно, російські війська спробують продовжити наступ найближчими тижнями. Як вважають у розвідці Британії, на заході однією з ймовірних цілей є Велика Новосілка у бік Запоріжжя по шосе T0509, у 8 км на північ розташована Богоявленка.

Але аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що російські війська не мають достатньої живої сили і матеріальних засобів, щоб продовжувати інтенсивні наступальні дії нескінченно довго, і нинішній наступ на сході України, ймовірно, досягне кульмінації «в найближчі місяці, якщо не тижні».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час