На Донеччині через обстріл загинув працівник шахти – Міненерго

У міністерстві додали, що за минулу добу через обстріли і бойові дії були знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Полтавській, Сумській, Харківській і Херсонській областях

На Донеччині минулої доби внаслідок російського обстрілу загинув працівник шахти, повідомило 24 вересня Міністерство енергетики України.

«Донецька область: внаслідок обстрілу промислового майданчика шахти виникла пожежа. Продукти горіння в шахту не потрапляли. На момент інциденту в шахті перебувало 590 працівників, яких вивели на поверхню. Пожежу ліквідовано. В результаті огляду промислового майданчика у одній із будівель виявлено працівника, який загинув внаслідок отриманих травм», – йдеться в повідомленні.

У міністерстві додали, що за минулу добу через обстріли і бойові дії були знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Полтавській, Сумській, Харківській і Херсонській областях.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: На Полтавщині через удар дронів без світла залишилися 20 населених пунктів – влада

У Міненерго наголошують, що значні пошкодження, завдані масованими атаками Росії, зокрема однією з найбільших атак на енергетику 26 серпня, і далі ускладнюють роботу енергосистеми України. Крім того, російські війська не припиняють щоденних обстрілів об’єктів енергетичної інфраструктури.

За даними міністерства, від жовтня 2022 року Росія завдала понад тисячу ударів по об’єктах української енергетичної інфраструктури, лише цього року через удари було втрачено 9 ГВт генеруючих потужностей.

Минулого тижня в місії ООН заявили, що російські удари по енергетичній інфраструктурі України завдали значної шкоди і з наближенням зими можуть призвести до ще більш руйнівних наслідків.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час