«Білоруський гаюн»: до Білорусі залетіло три російські «Шахеди»

Два з них перелетіли в районі Нової Гути та рухаються курсом на Гомель

Вдень, 3 жовтня, у Білорусь залетіли три ударні безпілотники «Шахед», якими російська армія атакує Україну, передає моніторинговий проєкт «Білоруський гаюн».

Повідомляється, що ударні БПЛА залетіли близько 12:55 з Чернігівської області в напрямку Гомельської області у Білорусі.

«Відомо, що два з них перелетіли в районі Нової Гути та рухаються курсом на Гомель, ще один зайшов у районі Лоєва та рухається у напрямку Хойніков», – йдеться у дописі.

Крім того, за даними проєкту, в небі над Білоруссю перебуває вертоліт із Лукашенком, який прямує південним курсом із резиденції «Озерний». За попередніми даними, вертоліт летить до Микашевичів.

Повітряні сили ЗСУ неодноразово повідомляли про заліт російських безпілотників в Білорусь під час російських атак на Україну.

8 серпня білоруський політик Світлана Тихановська повідомила в соцмережі Х, що, за її даними, в липні в повітряний простір Білорусі вторглися щонайменше 9 російських безпілотників «Шахед», з яких «один вибухнув, інший зник, а решта» продовжили політ в Україну».

Офіційний Мінськ не заявляв російській стороні жодних протестів у зв’язку із цими інцидентами.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Лукашенко каже про «знищення повітряних цілей» над Білоруссю