У Білорусь вночі залетіли чотири «Шахеди» – «Білоруський гаюн»

Один із дронів-камікадзе вторгся до білоруського повітряного простору з боку Росії

У Білорусь у ніч на 26 вересня залетіли чотири ударні безпілотники «Шахед», якими російська армія атакує Україну, зокрема один із дронів-камікадзе вторгся до білоруського повітряного простору з боку Росії, передає моніторинговий проєкт «Білоруський гаюн».

За його даними, три безпілотники залітали до Білорусі з боку України і потім повернулися назад. «Шахед», що прямував із РФ, рухався в напрямку Гомеля, але що з ним трапилося потім – невідомо.

Також зазначається, що вночі над південним сходом країни у повітря піднімали два винищувачі. У Міноборони Білорусі інформацію не коментували.

Раніше Повітряні сили України повідомили, що в ніч на 26 вересня армія РФ випустила по регіонах країни 78 БпЛА «Шахед», з яких 66 – збили, ще вісім безпілотників були локаційно втрачені в кількох регіонах України, один – повернувся у Росію.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Російський «Шахед» вкотре пролетів на критично низькій висоті біля АЕС в Україні – «Енергоатом»

Це не перший випадок, коли російські дрони-камікадзе порушують білоруський повітряний простір. 14 вересня безпілотник помітили у районі селища Лоїв у Гомельській області. Подібні інциденти із російськими дронами траплялися і раніше. А в ніч на 7 вересня на територію Білорусі залетіли щонайменше вісім БпЛА, у тому числі сім дронів «Шахед».

5 вересня Міноборони Білорусі офіційно заявило, що вночі повітряний кордон країни порушили, «імовірно», безпілотники, і всі вони були знищені. Вперше Білорусь збила російський «Шахед», який залетів із України, 29 серпня.

Офіційний Мінськ публічно не заявляв російській стороні ніяких протестів у зв’язку із цими інцидентами.

Олександр Лукашенко підтримав повномасштабне російське вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року і дозволив використовувати територію, військову інфраструктуру і повітряний простір Білорусі для вторгнення російської армії й обстрілів українських міст, жертвами чого стали десятки тисяч мирних українців.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час