Розстріл цивільних у Селидовому на Донеччині: прокуратура почала розслідування

Місцеві жителі йдуть повз зруйнований російським ракетним обстрілом житловий будинок у місті Селидове Донецької області, 16 лютого 2024 року

За фактами вбивства окупантами жителів міста Селидове на Донеччині та розстрілу цивільного автомобіля розпочато розслідування, повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора.

Правоохоронці зазначили, що 27 жовтня у телеграм-каналах опубліковано інформацію про вбивства російськими військами мирних жителів.

«На оприлюдненому відео зафіксовано, як представники військ держави-агресора, ймовірно, розстріляли з автоматичної зброї цивільний автомобіль у населеному пункті. Під час атаки в салоні перебували двоє громадян, одного з них поранено», – йдеться у повідомленні.

За даними прокуратури, на місце події прибули військові ЗСУ та, відтягнувши з лінії вогню постраждалого, надали йому першу медичну допомогу. Попередньо, це сталось 24 жовтня.

«Крім того, за даними медіа, ворог розстріляв у місті двох жінок. Також, як зазначають інтернет-ресурси, в районі приватного сектору, що практично не постраждав від активних бойових дій, знаходяться тіла загиблих цивільних. Тобто ці вбивства відбувалися, попередньо, вже після взяття під контроль цих територій супротивником», – кажуть в прокуратурі.

Наразі проводяться невідкладні слідчі та розшукові дії, направлені на встановлення всіх обставин подій та ідентифікацію жертв окупантів, вказано у повідомленні.

За даними американського Інституту вивчення війни (ISW), російські війська цього тижня досягли «значних тактичних успіхів» у Селидовому на Донеччині та його околицях. Аналітики зазначають, що просування військ Росії в Селидове, а також їхні територіальні здобутки на південь і північ від міста можуть незабаром змусити українські сили відступити з цього району.

25 жовтня британська розвідка повідомила, що російські війська, ймовірно, просунулися до центру Селидового. У відомстві зазначили, що Селидове є останнім великим міським районом, що прикриває південний фланг Покровська, а також трасу Е50, яка їх з’єднує.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Найбільша концентрація атак РФ залишається поблизу Селидового – Генштаб ЗСУ