У СБУ підтвердили ураження військового аеродрому у Волгоградській області РФ

На супутниковому знімку Planet.com, зробленому 11 серпня, видно вантажівки, подібні до тих, що використовувалися для запуску «Шахедів», на аеродромі «Маринівка» поблизу Волгограда, Росія

Служба безпеки України спільно з Силами спеціальних операцій у ніч на 22 серпня уразили склади з КАБами і паливом на аеродромі «Маринівка» у Волгоградській області Росії, підтвердили Радіо Свобода поінформовані джерела в СБУ, неназвані, бо не уповноважені коментувати ситуацію офіційно.

У СБУ зазначили, що військовий аеродром «Маринівка» російські війська активно використовують для бомбардувань лінії фронту в Україні.

Після удару над територією аеродрому підіймаються «стовпи чорного диму і лунає потужна детонація», зазначили в СБУ.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Волгоградській області РФ заявили про вибухи на військовому аеродромі

Раніше російські телеграм-канали з посиланням на очевидців писали про низку вибухів на військовому аеродромі «Маринівка» у Волгоградській області Росії в ніч на 22 серпня. Місцеві жителі повідомляли про наліт безпілотників і роботу ППО. Волгоградський губернатор Андрій Бочаров пізніше підтвердив, що по військовому об’єкту в регіоні вдарили дрони, внаслідок чого почалася пожежа.

Губернатор не назвав точної кількості безпілотників, які атакували область. За інформацією голови регіону, жертв немає.

В останні місяці Київ посилив свої повітряні атаки по російській території, називаючи метою цього знищення інфраструктури, ключової для воєнних зусиль Москви, а також відповідь на удари Росії по території України.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Центр радіозв’язку, аеропорт під Москвою: Буданов розповів про цілі останньої атаки дронами на РФ