Доступність посилання

ТОП новини

У Волгоградській області РФ заявили про вибухи на військовому аеродромі


Волгоградський губернатор Андрій Бочаров пізніше підтвердив, що по військовому об’єкту в регіоні вдарили дрони, що спричинило пожежу (фото ілюстративне)
Волгоградський губернатор Андрій Бочаров пізніше підтвердив, що по військовому об’єкту в регіоні вдарили дрони, що спричинило пожежу (фото ілюстративне)

Російські телеграм-канали з посиланням на очевидців пишуть про низку вибухів на військовому аеродромі «Маринівка» у Волгоградській області Росії в ніч на 22 серпня. Місцеві жителі повідомляли про наліт безпілотників і роботу ППО. Волгоградський губернатор Андрій Бочаров пізніше підтвердив, що по військовому об’єкту в регіоні вдарили дрони.

«Сьогодні вночі силами ППО Міністерства оборони було відбито атаку БпЛА на територію Волгоградської області в районі Маринівки, більшу частину безпілотників було знищено. Внаслідок падіння БпЛА виникла пожежа на території об’єкта Міністерства оборони. Пожежно-рятувальні служби оперативно розпочали пожежогасіння», – повідомив він.

Губернатор не назвав точної кількості безпілотників, які атакували область. За інформацією голови регіону, жертв немає.

Як пишуть телеграм-канали Baza і Shot, вибухи у місті Калач-на-Дону у Волгоградській області Росії почали лунати в районі 3:30. За свідченнями очевидців із різних районів, нарахували від 6 до 10 потужних вибухів. До цього в повітрі було чути характерні звуки прольоту безпілотників.

За попередніми даними, ціллю дронів був аеродром «Маринівка», пише Baza.

Як пише телеграм-канал Astra, на військовому аеродромі лунали вибухи з періодичністю 1-3 хвилини. «Нам оголосили зібрати документи, можливо, буде евакуація», – заявила одна з місцевих жительок на аудіо в локальному чаті.

Згідно з відкритими даними, на аеродромі дислоковані фронтові літаки-розвідники Су-24МР 2-ї окремої розвідувальної авіаційної ескадрильї (військова частина 77978) 4-го командування ВПС і ППО, пише Astra.

Редакція поки не може перевірити ці заяви з незалежних джерел. Українська сторона ці повідомлення не коментувала.

Представники влади Росії рідко розкривають повний розмір атак, повідомляючи лише про безпілотники, які, за їхніми словами, знищують сили ППО.

У Пролетарську Ростовської області Росії, тим часом, п’ятий день гасять пожежу на нафтосховищі. Вона розпочалася вранці 18 серпня. Перед цим губернатор Ростовської області Василь Голубєв повідомив про відбиту атаку українських безпілотників. Займання, за офіційною версією, сталося через падіння їхніх уламків.

Напередодні мер Москви Сергій Собянін заявив, що російську столицю в ніч на 21 серпня атакували безпілотники. «Це – одна з наймасштабніших спроб атакувати Москву за допомогою безпілотників за весь час», – зазначив Собянін.

Пізніше того дня начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України (ГУР) Кирило Буданов у коментарі виданню The War Zone заявив, що ГУР здійснило атаки дронами на центр радіотехнічної розвідки, аеропорт під Москвою й російську авіабазу в Ростовській області.

В останні місяці Київ посилив свої повітряні атаки по російській території, називаючи метою цього знищення інфраструктури, ключової для воєнних зусиль Москви, а також відповідь на удари Росії по території України.

Читайте також: Україна вражає енергетичну інфраструктуру РФ два (або три) дні поспіль: які це матиме наслідки?

Форум

XS
SM
MD
LG