Підпал автомобілів військових: на Київщині затримали пару, яку підозрюють в роботі на РФ – СБУ

Після погодження із замовником, вважають слідчі, підозрювані протягом однієї ночі намагалася знищити одразу три авто

Служба безпеки України та Національна поліція затримали на Київщині хлопця з дівчиною, яких підозрюють у підпалі автомобілів військових, повідомила пресслужба СБУ 30 липня.

За матеріалами справи, для знищення автотранспорту українських військових залучили 25-річного жителя Черкащини та його 20-річну співмешканку, які шукали в інтернеті швидкого заробітку.

«На початку липня цього року на їхнє «резюме» відповів представник країни-агресора і запропонував їм гроші в обмін на знищення автомобілів ЗСУ. Для виконання ворожого завдання фігуранти прибули до одного із селищ на околицях Києва, де підшукували місця паркування військових авто», – йдеться у повідомленні.

Після погодження із замовником, вважають слідчі, підозрювані
протягом однієї ночі намагалася знищити одразу три авто. Мова йде про службовий мінівен ЗСУ, а також мікроавтобус та позашляховик, які були завезені волонтерами в Україну для передачі Силам оборони.

«Співробітники Служби безпеки та Національної поліції затримали обох зловмисників за лічені години «по гарячих слідах». У затриманих вилучено запалювальну суміш та мобільні телефони, через які вони отримували інструкції від агресора», – зазначили у СБУ.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Поліція: спецслужби РФ через соцмережі заохочували підлітків палити автівки військових в Україні

Чоловіку та жінці повідомлено про підозру за перешкоджання законній діяльності ЗСУ, вчинене за попередньою змовою групою осіб. Їм загрожує до 8 років тюрми.

Напередодні а Одесі поліцейські та СБУ затримали шістьох людей за підозрою у підпалах понад 15 автомобілів військовослужбовців.

Раніше цього місяця правоохоронці у Львові затримали двох місцевих жителів віком 17 та 18 років за підозрою у підпалі автомобілів військових. За даними слідства, на одному з російських Телеграм-каналів представник російської ФСБ пообіцяв старшому з них грошову нагороду за пошук та підпал автомобілів військових:

У червні Національна поліція повідомляла, що російські спецслужби з метою дестабілізації ситуації в Україні заохочували неповнолітніх за гроші палити автомобілі військовослужбовців ЗСУ.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Поліція: у Харкові затримали 18-річного хлопця, якого підозрюють у підпалі автомобіля військового