У СБУ кажуть, що на Кіровоградщині викрили російських інтернет-агітаторів

У Кіровоградській області викрили чергових інтернет-агітаторів, які «чекали на перемогу РФ у війні проти України», кажуть в СБУ

У Кіровоградській області викрили інтернет-агітаторів, які «чекали на перемогу РФ у війні проти України», йдеться в повідомленні пресслужби Управління Служби безпеки України.

«Кіберпідрозділом Управління припинено антиукраїнську діяльність інженера-конструктора радіоелектронної апаратури місцевого підприємства та мешканки Кіровоградської області, які у месенджері «Telegram» виправдовували збройну агресію РФ проти України та закликали поділити Україну між Росією і Європою», – зазначили у відомстві.

У СБУ уточнили, що «у своїх постах зловмисники стверджували, що Закарпаття та Львівська область ніколи не були українськими землями, тому їх необхідно віддати Європі».

«Під час проведених обшуків за місцями проживання фігурантів виявили та вилучили мобільні пристрої з доказами їх протиправної діяльності. Слідчим відділом Управління, фігурантів повідомлено про підозру за ч.2 ст.436-2 та ч.1 ст.110 КК України», – повідомили в пресслужбі.

Раніше правоохоронці повідомили про підозру в колабораційній діяльності призначеному російською владою окупованого Криму уповноваженому з прав людини на півострові Олександру Штехбарту. За даними СБУ, своїми діями він «сприяє реалізації політики влади РФ та забезпечує її діяльність на тимчасово окупованому півострові».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Померти за Росію». Українських дітей в окупації вчать воювати проти України