ООН підтвердила, що братиме участь у Саміті миру

У секретаріаті Організації Об’єднаних Націй підтвердили, що ООН буде представлена на червневому Саміті миру у Швейцарії

У секретаріаті Організації Об’єднаних Націй підтвердили, що ООН буде представлена на червневому Саміті миру у Швейцарії, повідомляє кореспондент «Укрінформу».

Відповідаючи на прохання журналістів прокоментувати спроби Росії та її прихильників зірвати форум, заступник речника генсека ООН Фархан Гак сказав: «принциповий коментар з цього приводу такий: ми братимемо участь (у Саміті миру – ред.). Ближче до дати проведення заходу ми зможемо поінформувати вас, хто саме там буде».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Є спроби зірвати» – Зеленський про саміт миру у Швейцарії

Конференція, яку українська влада називає Глобальним самітом миру, відбудеться 15–16 червня. Очікується, що близько 100 країн візьмуть участь у зустрічі на розкішному курорті Бурґеншток поблизу міста Люцерн. За останніми даними Офісу президента, участь у Саміті миру підтвердили 107 країн і міжнародних організацій.

У Росії, яку не запросили на саміт, заявляли, що переговори про мир в Україні, заплановані в червні у Швейцарії, не матимуть сенсу без участі Росії. Речниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, що будь-які дії щодо України, які «ігнорують позицію Росії», «відірвані від реальності».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Не бути присутнім на саміті в Швейцарії не означає не підтримувати мир» – МЗС Китаю