У Румунії піднімали винищувачі через удар РФ по Україні – Міноборони

Міністерство оборони Румунії наголосило, що рішуче засуджує російські удари по Україні, які «є невиправданими і серйозно суперечать нормам міжнародного права»

У Румунії 27 вересня піднімали в небо винищувачі через черговий удар Росії по Україні, повідомило румунське Міністерство оборони.

«Для моніторингу ситуації два літаки F-16 ВПС Румунії вилетіли з 86-ї авіабази Борча, починаючи з 1:52, і пізніше, починаючи з 3:22, – ще два літаки F-18 ВПС Іспанії. Усі чотири винищувачі приземлилися на авіабазі близько 4:00», – йдеться в повідомленні.

За даними Міноборони Румунії, у згаданий проміжок часу система радіолокаційного спостереження країни вказала на ймовірність того, що один із безпілотників, залучених до атаки на українські цілі, близько 3:00 перетнув румунський повітряний простір «на дуже короткий період, менше ніж три хвилини», у прикордонній зоні з Україною.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Повітряні сили повідомили про 24 збиті вночі «Шахеди», один «увійшов в повітряний простір Румунії»

У відомстві зазначили, що проводять у цьому районі пошуки за допомогою авіації та наземних груп, але даних про руйнування не надходило.

Міністерство оборони Румунії наголосило, що рішуче засуджує російські удари по Україні, які «є невиправданими і серйозно суперечать нормам міжнародного права».

За даними Офісу генпрокурора, внаслідок російського удару дронами в Ізмаїлі на Одещині в ніч на 27 вересня загинули три людини, ще 14 – поранені, серед них – троє дітей.

Повітряні сили ЗСУ повідомили про 24 збиті вночі «Шахеди» з 32 запущених Росією. «Один безпілотник увійшов у повітряний простір Румунії, ще один ворожий БпЛА локаційно втрачено внаслідок протидії РЕБ Сил оборони України», – йдеться в повідомленні.

У Румунії вже неодноразово повідомляли про падіння уламків російських безпілотників після ударів РФ по Україні.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час