Розвідка: перші підрозділи військ КНДР прибули до зони бойових дій, вони в Курській області

В українській розвідці озвучували очікування, що вже 23 жовтня перші північнокорейські війська прибудуть до Курської області Росії

Українська розвідка фіксує присутність північнокорейських військових у Курській області – про це йдеться в повідомленні Головного управління розвідки 24 жовтня.

За даними розвідки, перші підрозділи військових з КНДР прибули в зону бойових дій російсько-української війни – 23 жовтня «їхня поява зафіксована у Курській області РФ».

«На злагодження військових з Північної Кореї, яких Росія має намір задіяти у війні проти України, виділяють декілька тижнів. За оцінками ГУР МО України, чисельність перекинутих на Росію північнокорейських військових зараз становить близько 12 тисяч осіб, серед них ― 500 офіцерів, зокрема три пхеньянські генерали», – повідомляє управління.

Розвідка уточнює, що відповідальним за контроль вишколу та адаптації військ КНДР Кремль призначив заступника міністра оборони РФ Юнус-Бєка Євкурова.

Читайте також: Держдума Росії ратифікувала договір із КНДР, який передбачає «військову допомогу»

«Надісланих Пхеньяном солдатів комплектують амуніцією, постіллю, зимовим одягом та взуттям, а також гігієною. Зокрема, кожному північному корейцю москва, відповідно до встановлених норм, щомісячно виділятиме 50 метрів туалетного паперу та 300 грам мила», – йдеться в повідомленні.

В українській розвідці озвучували очікування, що вже 23 жовтня перші північнокорейські війська прибудуть до Курської області Росії.

Президент України Володимир Зеленський також заявив, що КНДР фактично надсилає своїх громадян воювати в Україну в російських військах. Газета The Washington Post із посиланням на неназваного співробітника української розвідки писала, що «кілька тисяч північнокорейських піхотинців проходять підготовку в Росії і можуть бути спрямовані на лінію фронту в Україні до кінця цього року».

У Кремлі відкинули ці звинувачення як «фейкові новини». Також посол КНДР в ООН Кім Сон заперечив повідомлення про надсилання північнокорейських військових для допомоги Росії у повномасштабній війні проти України.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Союзники по НАТО «консультуються» через розміщення військ Північної Кореї в Росії