Війська РФ, ймовірно, загрожують Вугледару з трьох боків – розвідка Британії

Вугледар, Донецька область. 20 вересня 2023 року

Російські війська досягли успіхів у районі Вугледара на Донеччині і, ймовірно, зараз загрожують місту з трьох боків, заявляє розвідка Великої Британії.

«Вони вже борються за околиці міста, які Росія неодноразово атакувала з 2022 року. Цілком імовірно, що протягом наступного тижня російські війська продовжуватимуть тиск на цю добре захищену ділянку», – йдеться в повідомленні, оприлюдненому 25 вересня.

За повідомленням, у центральній частині Донецької області російські війська ведуть бої у східній частині Торецька і на південь від Покровська.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Ситуація навколо міста критична»: армія РФ знищує Вугледар КАБами та артилерією

«Вони досягли лише повільного прогресу навколо Часового Яру. Цілком ймовірно, що російські війська атакують на кількох напрямках одночасно, щоб розтягнути українські сили. Однак це також завадило Росії зосередити сили в одній точці, щоб мати більш значний ефект», – зазначили у розвідці.

Раніше аналітичний проєкт Deep State повідомив, що армія РФ намагається оточити Вугледар, знищуючи населений пункт артилерією і КАБами. Вони називають ситуацію навколо міста Вугледар критичною і зазначають, що російські сили тут напівоточили позиції 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців. Однією з причин ситуації, яка склалася біля міста, аналітики Deep State називають відмову від ротації 72-ї бригади. Вона тримає оборону міста вже понад два роки.

У своєму звіті, оприлюдненому 24 вересня, американський Інститут вивчення війни (ISW) заявив, що російські війська досягли околиць Вугледару на Донеччині під час посиленого наступу поблизу населеного пункту, але його можливе захоплення навряд чи дасть російським військам якусь особливу оперативну перевагу для подальших наступальних операцій у західній частині Донецької області.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ЗСУ відступлять з Вугледара, якщо місто буде розвалене – військовий Іван Тимочко