Розвідка Британії: Росія буде далі змушувати призовників підписувати контракти, щоб відправляти їх на війну

Раніше цього місяця в розвідці Британії заявляли, що війна проти України є дорогим завданням для Росії, особливо з точки зору військового персоналу

Розвідка Великої Британії, аналізуючи початок у Росії осіннього призову 1 жовтня, припускає, що призовників будуть змушувати підписувати контракти по завершенню служби, щоб відправити їх на війну проти України.

«З початку повномасштабної війни в лютому 2022 року керівництво Росії заявляло, що призовників на передову відправляти не будуть. Проте призовники були задіяні у військовій операції в Курській області РФ у серпні 2024 року. У відповідь деякі батьки висловили стурбованість тим, що їхніх синів відправили воювати після того, як вони відслужили менше ніж чотири місяці. За законом, призовників можуть відправляти в зону бойових дій, якщо вони відслужили чотири місяці й пройшли навчання за відповідною спеціальністю», – йдеться в повідомленні.

У розвідці зазначили, що реакція сімей призовників, ймовірно, підсилює для російських лідерів чутливість питання про відправлення призовників до України.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Якщо Зеленський реалізує свій план, є надія на завершення війни у 2025 році – сенатор США

«Однак Росія, швидше за все, продовжить змушувати призовників підписувати контракти після закінчення служби, щоб забезпечити стабільне постачання особового складу для війни на тлі високих втрат», – йдеться в повідомленні.

Раніше цього місяця в розвідці Британії заявляли, що війна проти України є дорогим завданням для Росії, особливо з точки зору військового персоналу.

У відомстві зазначили, що від початку повномасштабного вторгнення втрати Росії, ймовірно, склали понад 610 000 убитими й пораненими, і тактика, заснована на масових штурмах піхоти, вимагає від Росії постійного поповнення сил на передовій потоком новобранців.

«Цілком ймовірно, що показники набору російських військових у 2024 році знизилися порівняно з показниками, досягнутими у 2023 році. Наприкінці 2023 року російські офіційні особи припустили, що Міноборони Росії набирало приблизно 1600 осіб щодня. Однак публічно наведені цифри цього року свідчать про те, що показник складає близько 1000 щодня. Самі ці цифри, ймовірно, певною мірою завищені», – йшлося в повідомленні.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ISW: нова хвиля мобілізації в РФ залишається малоймовірною

«Це змусило Міністерство оборони Росії в серпні 2024 року збільшити вступні бонуси, що є дедалі дорожчою стратегією для вербування військових у РФ. За оцінками, виплати військовослужбовцям становили близько 8% федеральних витрат у році до червня 2024 року», – додали в розвідці.

Тим зазначили, що збільшення виплат, ймовірно, підвищить рівень вербування військових у РФ на решту року.

Тим часом, американський Інститут вивчення війни (ISW) зазначив, що чергова хвиля мобілізації в Росії залишається малоймовірною в найближчій і середньостроковій перспективі через особисті побоювання російського лідера Володимира Путіна, що вона є прямою загрозою стабільності його режиму.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час