Російський військовий десантний літак ІЛ-76 приземлився в аеропорту окупованого Севастополя

У пресслужбі Повітряних сил Збройних сил України повідомили, що вивчають цю інформацію

Російський військовий десантний літак ІЛ-76, який 26 лютого близько 9-ої ранку за київським часом вилетів із аеропорту «Жуковський» із Москви, о 12:33 (також за київським часом) зайшов на посадку в аеропорту Севастополя в окупованому Криму. Про це свідчать дані сайту моніторингу повітряних суден Flight Radar.

У пресслужбі Повітряних сил Збройних сил України повідомили, що вивчають цю інформацію.


Відповідно до історичних даних Flight Radar, 20 лютого цей літак було помічено в аеропорту Єкатеринбурга.


«Літак призначений для парашутного та посадкового десантування особового складу, військової техніки, вантажів, палива, контейнерів. Максимально можливе навантаження – 47 тонн», – йдеться на сайті російського виробника «Ильюшин».

Раніше повідомлялось, що вночі 26 лютого протиповітряна оборона ЗСУ збила під Васильковом на Київщині російський ІЛ-76. Про це повідомив головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ЗСУ збили на Київщині російський ІЛ-76 – Залужний

В Україні введено воєнний стан після нового вторгнення Росії. О 5-й ранку 24 лютого президент Росії Володимир Путін заявив про початок спецоперації на Донбасі після звернення про військову допомогу з боку угруповань «ДНР»/«ЛНР», які він перед тим «визнав».

Президент Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію. Країни Заходу почали застосовувати нові санкції проти Росії через її напад на Україну.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час

Попри пряме вторгнення, Кремль заперечує наміри окупації України. У Міністерстві оборони Росії також заперечують дані української сторони про збиті російські літаки, розбомблену бронетехніку, загибель російських військових і заявляють, що не обстрілюють українські міста.