Три людини загинули, 24 поранені в чотирьох областях через обстріли РФ – дані ОВА

Руйнування через російські удари по Харківщині, архівне фото

Протягом минулої доби і в ніч на 4 жовтня в чотирьох областях України внаслідок російських обстрілів загинули три людини, 24 – постраждали – свідчать дані обласних військових адміністрацій.

Як повідомив голова Донецької ОВА Вадим Філашкін, 3 жовтня загинули двоє жителів регіону: в Старій Миколаївці і Кремінній Балці, ще двоє – зазнали поранень.

На Херсонщині, за словами голови ОВА Олександра Прокудіна, через російську агресію одна людина загинула, ще четверо зазнали поранення. За його словами, минулої доби російські військові обстріляли 14 населених пунктів області.

«Російські військові поцілили в об’єкти критичної інфраструктури і житлово-комунальних комунікацій; через обстріли житлових кварталів населених пунктів області пошкоджено, зокрема 35 приватних будинків. Також окупанти понівечили господарчі споруди, складські приміщення автобус, сільгосптехніку та приватні автомобілі», – заявив Прокудін.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Ситуація загострюється: Росія готує штурм Сумщини?

В Херсонській ОВА окремо повідомили, що удосвіта 4 жовтня російські сили атакували з дрона Кізомис. «Постраждав 54-річний чоловік, який їхав на мопеді. Він дістав вибухову травму, поранення передпліччя і перелом кістки руки. Потерпілого шпиталізували», – йдеться в повідомленні.

На Харківщині минулої доби були поранені вісім людей, повідомив голова ОВА Олег Синєгубов. Крім того, через російські обстріли були пошкоджені приватні будинки, господарчі споруди, енергомережі.

У Сумській громаді, за даними ОВА, минулої доби постраждали вісім людей через удар російського дрона, а на початку цієї доби була поранена одна людина.

Сили РФ регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час