Росія заборонила в’їзд 99 громадянам Канади через антиросійські санкції 

Зокрема, оголосили нев’їзними до Росії 15 сенаторів парламенту Канади

Росія заборонила в’їзд 99 громадянам Канади у відповідь на «чергові хвилі антиросійських санкцій» уряду Джастіна Трюдо, йдеться в заяві Міністерства закордонних справ РФ 1 липня.

Зокрема, оголосили нев’їзними до Росії 15 сенаторів парламенту Канади, міську голову Торонто Олівію Чоу та її заступницю Дженніфер Маккелві, представників Банку Канади, бізнесменів та менеджерів компаній військово-промислового комплексу, експертів та керівників канадських медіа.

У російському зовнішньополітичному відомстві кажуть, що зробили це у відповідь на санкції Канади проти керівників, науковців, артистів і спортсменів РФ.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Рада ЄС схвалила 14-й пакет санкцій проти Росії

Раніше, 13 червня, Канада запровадила додаткові санкції через російську повномасштабну агресію в Україні. Санкції стосуються «багатьох фізичних та юридичних осіб, причетних до операцій з дезінформації та пропаганди, включно з особами, визначеними Канадським механізмом швидкого реагування».

У травні Міністерство закордонних справ Канади оголосило про запровадження санкцій проти двох фізичних та шести юридичних осіб із Росії, які перевозили з КНДР зброю, включно з балістичними ракетами.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Дезінформація та експорт технологій: Канада розширює санкції проти Росії