Росія: влада каже про атаку дронів по Новошахтинську, спалахнула пожежа біля НПЗ

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну російські регіони регулярно зазнають обстрілів й атак безпілотників (фото ілюстративне)

У ніч проти 27 вересня Ростовську область РФ знову атакували безпілотники, під містом спалахнула пожежа, розповів губернатор Василь Голубєв.

Російський чиновник повідомив, що за ніч під Новошахтинськом начебто було «знищено» шість дронів. «Унаслідок падіння уламків у полі загорілася трава. Вогонь було оперативно загашено чергово-рятувальними службами. Постраждалих і руйнувань на землі не зафіксовано», – розповів Голубєв.

Російське видання Astra з посиланням на місцевих жителів пише, що було атаковано мікрорайон Новошахтинська Нова Соколівка, де розташований Новошахтинський НПЗ. Уламки безпілотника впали поруч із лінією електропередачі, пишуть ЗМІ.

Своєю чергою, Міноборони РФ відзвітувало, що начебто «вночі засобами ППО було знищено дев’ять українських безпілотників: шість над територією Ростовської області і три над територією Бєлгородської області».

Редакція Радіо Свобода наразі не має можливості перевірити ці дані з незалежних джерел.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну російські регіони регулярно зазнають обстрілів й атак безпілотників. Міноборони Росії звітує про збиті ракети і дрони над територією Росії. Київ ці повідомлення переважно не коментує.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: РФ контратакує на Курщині і далі наступає на Покровськ. Чи стане сил Україні втримати позиції?