Росія: влада каже про атаку дронів на склад із боєприпасами

Пошкоджена будівля внаслідок атаки безпілотника у столиці Росії. Москва, 24 липня 2023 року

У ніч з 20 на 21 вересня у селищі Кам’яне Тихорецького району Краснодарського краю РФ сталась атака безпілотників на склад з боєприпасами, внаслідок чого на об’єкті виникла пожежа і детонація снарядів.

Місцева влада заявила про «атаку безпілотників», закликавши людей не виходити на відкриту місцевість. Водночас місцеві жителі повідомили про «удар по складу з боєприпасами».

Пізніше губернатор Краснодарського краю Веніамін Кондратьєв прозвітував про атаку двох безпілотників на район. За його словами, БпЛА начебто були збиті силами ППО та РЕБ.

«Через падіння уламків одного із них (безпілотника – ред.) виникла пожежа, яка перекинулась на вибухонебезпечні предмети. Почалась детонація», – заявив Кондратьєв, додавши, що у селищі проводять тимчасову евакуацію місцевих жителів.

Кондратьєв стверджує, що внаслідок інциденту начебто постраждалих осіб немає.

У Astra також повідомили, що у Тихорецьку розташовані дві військові частини – 57229 («Білі сараї») та 01704.

Раніше, 21 вересня, з’явилася інформація про «дронову атаку» у Тверській області: жителі Торопця та навколишніх населених пунктів чули вибухи.

Редакція Радіо Свобода немає можливості перевірити ці дані з відкритих джерел. Українська влада наразі ці удари не коментувала.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну в російські регіони регулярно прилітають бойові дрони, внаслідок чого є руйнування і жертви. Міноборони Росії стверджує, що атаки ведуться з українського боку.

Київ заявляв, що удари по Росії спрямовані проти військової, енергетичної і транспортної інфраструктури, які є ключовими для воєнних зусиль Москви.

Російська влада майже ніколи не повідомляє про повний масштаб шкоди, завданої українськими ударами.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Удар по російських складах у Торопці: «Схеми» оприлюднили супутникові знімки 
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час