Росіянин Черчесов, який тренує футбольну збірну Казахстану, пожартував про казахську мову

Тренер збірної Казахстану з футболу Станіслав Черчесов на пресконференції після гри Казахстан – Словенія 13 жовтня 2024 року

Тренер збірної Казахстану з футболу, російський фахівець Станіслав Черчесов спричинив скандал, пожартувавши про казахську мову під час пресконференції після гри проти Словенії.

Коли журналіст Бекасил Сейїтхан поставив йому запитання казахською мовою, Черчесов відповів: «Ти зараз зі мною розмовляєш французькою?» Коментар викликав негативну реакцію людей, які звинуватили Черчесова в неповазі до державної мови.

На захист Черчесова виступив президент Федерації футболу Казахстану Аділет Барменкулов, який пояснив, що жарт тренера пов’язаний із тим, що журналіст був у французькій футболці.

Однак спортивний коментатор Бекасил Сейїтхан, який поставив запитання, назвав жарт недоречним.

Це не перший випадок, коли Черчесов зазнав критики через мовні проблеми. Попри те, що він записався на курси казахської мови, його висловлювання викликали напруження в Казахстані, де мова залишається делікатною темою на тлі ширших геополітичних проблем, особливо після повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Казахстані скасували вивчення російської з першого класу