За добу від обстрілів Росії загинув житель Донеччини, на Херсонщині є поранені – обласна влада

Наслідки російських обстрілів на Херсонщині, 6 липня 2024 року (ілюстраційне фото)

Протягом доби 16 липня у Донецькій області внаслідок російських атак загинув один цивільний, повідомив голова обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

«За 16 липня росіяни вбили 1 жителя Донеччини — у Північному. Ще 7 людей в області за добу дістали поранення», – повідомив він.

Крім того, про поранених повідомив очільник Херсонщини Олександр Прокудін. За його даними, обстрілів зазнали 17 населених пунктів, у тому числі Херсон.

«Російські військові поцілили в дошкільний навчальний заклад, торговельні приміщення та вежу стільникового зв’язку; житлові квартали населених пунктів області, зокрема 7 багатоповерхівок та 19 приватних будинків. Пошкоджено ангарні приміщення та приватні автомобілі. Через російську агресію 7 людей дістали поранення», – заявив він.

Читайте також: Сили РФ завдали удару по Покровську на Донеччині, є поранені – ОВА

Про російські обстріли та пошкодження повідомляла також влада Харківщини, Запоріжжя, Дніпропетровщини та Миколаївщини. За офіційними даними, цивільні в цих регіонах не постраждали.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовані атаки на цивільних.

Моніторингова місія ООН з прав людини заявила, що з 24 лютого 2022 року до кінця червня 2024 року через бойові дії постраждали щонайменше 33 878 цивільних осіб. Зокрема, в ООН підтвердили загибель 11 284 людей. В організації зауважують, що реальна кількість жертв може бути більшою, оскільки деякі дані ще очікують на підтвердження.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Українські медійники в полоні РФ: у Каховці окупанти повторно викрали журналістку