Російські обстріли: за добу є загиблі цивільні на Донеччині та Харківщині

Ілюстраційне фоот. Наслідки російського обстрілу Запоріжжя, 10 жовтня 2024 року

Через російські атаки протягом доби 11 жовтня загинули троє жителів Донецької області, повідомив голова обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

«За 11 жовтня росіяни вбили 3 жителів Донеччини: 2 у Богоявленці і 1 в Іванопіллі. Ще 8 людей в області за добу дістали поранення», – заявив він.

За даними обласної влади, поранень зазнали жителі Часового Яру, Ясної Поляни, Костянтинівки, Мирнограду, Великої Новосілки та Плещіївки.

Російські війська протягом доби обстрілювали населені пункти Херсонської області, в тому числі обласний центр, повідомляє голова ОВА Олександр Прокудін.

Від обстрілів постраждали медичний заклад, адміністративна будівля, стільникова вежа та житлові будинки.

Читайте також: ОВА: на Херсонщині з 15 жовтня подовжать комендантську годину

«Через російську агресію 4 людини дістали поранення», – повідомив голова області.

За даними Сумської ОВА, протягом дня в регіоні зафіксували 98 російських обстрілів, у 12 громадах пролунали 216 вибухів.

Зокрема, по Есманьській громаді російські загарбники били зі ствольної артилерії. Один цивільний зазнав поранення.

Вранці в суботу голова Запорізької ОВА Іван Федоров заявив про обстріл обласного центру. Поранень зазнали двоє жінок і дитина.

«Двоє людей від госпіталізації відмовились одразу. Дівчинці 11-ти років медики надали всю необхідну допомогу в лікарні. Дитина уже вдома», – повідомив він.

Попередньо, російська армія завдала трьох ударів по Запоріжжю.

Читайте також: Не врятують батьки – чи врятує держава? Як без згоди батьків евакуювати дітей

Також протягом доби російські війська обстрілювали райони Харківщини. Загалом, за даними обласної влади, зазнали поранень дев’ятеро людей. Внаслідок атаки РФ загинули 38-річний чоловік у Козачій Лопані та 67-річний житель Куп’янська.

Сили РФ регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Покровській громаді на Донеччині опалювальний сезон під загрозою – влада