Російські ЗМІ: за два тижні з’явилося найбільше повідомлень про загибель військових РФ

Українські військові ведуть вогонь із гаубиці по російських позиціях поблизу Бахмуту на Донеччині, 7 березня 2023 року

За останні два тижні у війні проти України, згідно з відкритими даними, загинули 1638 російських військовослужбовців і найманців ПВК «Вагнер», свідчать підрахунки російського видання «Медіазона» і російської служби Бі-Бі-Сі.

У «Медіазоні» зауважили, що це найбільші втрати за весь час підрахунків.

Російські видання разом із командою волонтерів ведуть поіменний список загиблих на війні в Україні російських військових із початку бойових дій. Вони ґрунтуються на відкритих даних – публікаціях офіційних осіб і повідомленнях родичів загиблих, новини у регіональних ЗМІ. Реальна кількість загиблих може бути вищою в кілька разів, кажуть журналісти. Вони додають, що невідома і кількість тих, хто зник безвісти і потрапив у полон.

Загальна кількість загиблих російських військових, за даними, які вдалося верифікувати, склала 16 774.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Російська армія на війні за добу втратила ще понад тисячу військових – Генштаб ЗСУ

«Медіазона» стверджує, що найбільший приріст загиблих – у ПВК «Вагнер», а найбільші втрати зафіксовані серед в’язнів, завербованих компанією.

Головним напрямком, де гинуть російські військові, як і раніше, залишається Бахмут, пише видання. Журналістам відомі імена 800 осіб, які там загинули.

За повідомленням, найбільше похоронок приходить у Свердловську та Челябінську області Росії, в Башкирію, Бурятію і Дагестан. Велика кількість повідомлень про загибель із Краснодарського краю Росії серед іншого пояснюється тим, що тут волонтери обходять цвинтарі й фотографують могили військових.

Росія офіційно не розкриває дані щодо своїх загиблих і не коментує цифри, які озвучують журналісти. Міністерство оборони Росії востаннє звітувало про втрати 21 вересня 2022 року, повідомивши про загибель 5937 осіб.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «М'ясорубка для Росії». Чому ЗСУ продовжують утримувати Бахмут

Держсекретар США Ентоні Блінкен під час Мюнхенської безпекової конференції 18 лютого заявив, що втрати Росії у війні проти України від початку повномасштабного вторгнення оцінюються у 200 тисяч військових: вбитих і поранених.

У листопаді голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі заявляв, що втрати Росії у війні становлять не менше ніж 100 тисяч убитими та пораненими.

Генштаб ЗСУ заявляє, що станом на ранок 11 березня російські втрати у війні склали близько 158 тисяч осіб.

В умовах бойових дій оперативно перевірити повідомлення сторін про втрати важко.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час